Quantcast

Wednesday, August 20, 2014         

FURTHER REVIEW


 Print   Email   Comment | View 0 Comments   Most Popular   Save   Post   Retweet

Answer these, and you're doin' the Tulsa shuffle

By Dave Reardon

POSTED:



In a few days at Aloha Stadium, Hawaii and Tulsa resume their legendary, storied college football rivalry in the Sheraton Hawaii Bowl.

OK, so it isn't quite all that. They've played eight times, UH winning five.

But a good show is expected Friday. The Warriors and Golden Hurricane both have great offenses this year. Since Hawaii's defense is much better than Tulsa's and the Warriors are at home, I pick UH to win decisively. Final score? Let's say 48-31.

Don't forget, the schools do share some sports history. They were conference co-habitants, as both played in the Western Athletic Conference from 1996 through 2005. They even met two other times for no apparent reason.

With bowl week upon us, now's a good time to brush up on some Tulsa trivia, including from times when its path crossed with UH.

Take this too seriously at your own risk, but you can consider yourself a Golden Hurricane expert if you get eight out of 10 right.

1. Tulsa beat Hawaii 58-0 when the football teams played for the first time, in 1951. Who was the Rainbows' coach?

A) Tom Kaulukukui B) Sol Kaulukukui C) Archie Kodros D) Archie Bunker

2. This Tulsa football head coach liked to wear a special teams helmet cap on his head and drink Dr. Pepper.

A) Steve Kragthorpe B) Keith Burns C) Pat Henderson D) John Cooper

3. Who caught eight passes for 182 yards in UH's 44-16 win over Tulsa in 2004?

A) Gerald Welch B) Chad Owens C) Britton Komine D) Jason Rivers

4. Which Hawaii coach is 1-0 against Tulsa?

A) Bob Wagner B) Dick Tomey C) Fred vonAppen D) June Jones

5. Name the former Tulsa player who represented Oklahoma as a U.S. congressman for eight years but failed in a run at governor.

A) Howard Twilley B) Jerry Rhome C) Bob St. Clair D) Steve Largent

6. In a 2002 win over Tulsa, sophomore Timmy Chang broke the UH career passing yardage mark. Who caught the pass that put Chang past Dan Robinson?

A) Jeremiah Cockheran B) Clifton Herbert C) Nate Ilaoa D) Ron Lee

7. Which NFL head coach made Tulsa's All-Century Team?

A) Mike Smith B) Mike Tomlin C) Lovie Smith D) Lovey Howell

8. Who scored 11 points with 10 rebounds to lead Hawaii past Tulsa and into the 2001 NCAA Tournament?

A) Predrag Savovic B) Phil Martin C) Carl English D) Bob Nash

9. Name the current Tulsa mascot who got a makeover in 2009.

A) Golden Guy B) Huffy the Hurricane C) Captain Cane D) Evil Eye

10. Which of these golfers did not or does not attend Tulsa?

A) Nancy Lopez B) Stacey Prammanasudh C) Kristina Merkle D) Angela Stanford

Bonus. Which Golden Girl was a Golden Hurricane?

A) Bea Arthur B) Rue McClanahan C) Betty White. D) Estelle Getty

Answers: 1-C; 2-B; 3-B; 4-A; 5-D; 6-A; 7-C; 8-C; 9-C; 10-D; Bonus-B

Reach Star-Advertiser sports columnist Dave Reardon at dreardon@staradvertiser.com, his "Quick Reads" blog at staradvertiser.com and twitter.com/davereardon.






 Print   Email   Comment | View 0 Comments   Most Popular   Save   Post   Retweet

COMMENTS
(0)
You must be subscribed to participate in discussions


IN OTHER NEWS
Latest News/Updates
Blogs